CZÁKLI HAJNALKA A bőrtárgyak tervezésénél gondolkodásmódomat mindig inspirálják a hagyományos bőrműves díszítőtechnikák is, ezek tanulmányozása kimeríthetetlen forrást jelent számomra.
Czákli Hajnalka
Tárgytervező
Iparművész, vizuális és környezetkultúra szakos tanár
V

2001-ben diplomáztam a Magyar Iparművészeti Egyetem (MOME) Bőr szakán. Az itt töltött hat év olyan élményeket és tudást jelentett számomra, ami mind a mai napig meghatározza gondolkodásomat és kapcsolatomat a bőrrel. Az egyetem elvégzését követően, (2002-2004) megkaptam a Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti Ösztöndíjat, amelynek keretében saját lakberendezési tárgyaimat fejleszthettem.

Az ösztöndíjjal egyidejűleg elkezdtem dolgozni a Monogram Bőrdíszmű Kft-nél (2003-2008) mint tervező és modellező. Ez alatt az időszak alatt rengeteg tapasztalatot szereztem a táskatervezés és mintázás területén, ráláthattam a teljes gyártási folyamatra, elmélyíthettem az ipari technológiákra vonatkozó szakmai ismereteimet.

2008-2017 között a Modell Divatiskola tanára voltam, ahol a bőrműves művészeti képzésben taníthattam. Ez az időszak lehetővé tette, hogy a kollégáimmal közösen, a bőrrel való munka mindkét ágát (bőrműves kézi technikákkal, bőrdíszműves ipari technológiákkal) tovább művelhessük és újabb szakmai területekre is bepillanthassunk.

A bőrtárgyak tervezésénél gondolkodásmódomat mindig inspirálják a hagyományos bőrműves díszítőtechnikák is, ezek tanulmányozása kimeríthetetlen forrást jelent számomra. A kiválasztott díszítőtechnikák kortárs tárgyakon való alkalmazása olyan „kézmeleg tárgyak” létrejöttét eredményezik, amelyek átvezetnek a múlt hagyományaiból a jelen tárgykultúrájába.

A sok-sok éves bőrrel való munka azt bizonyította, hogy ez a páratlan alapanyag rengeteg tudást igényel. Még mindíg van mit tanulnom!

A sok-sok éves bőrrel való munka azt bizonyította, hogy ez a páratlan alapanyag rengeteg tudást igényel. Még mindig van mit tanulnom!

A bőr
olyan mint az

újjlenyomat
nincs
belőle

két egyforma
Pollák Erika
MŰHELY FOGLALÁS

Előzetes bejelentkezés szükséges

alkoss a tanodában

Kinek ajánljuk a nyitott műhelyt?
Bőrimádoknak, teljesen kezdőktől a haladókig, diplomamunka készítőknek. Szakmabelieknek, akiknek nincs helyük elkészíteni a tárgyaikat. Baráti társaságoknak, akik szeretnek együtt alkotni.
Mit kell hoznod magaddal?
Író és rajz eszközöket, füzetet, no meg kíváncsiságodat és alkotó vágyadat. A többit mi biztosítjuk számodra (szerszámok, anyagok, szakmai tanácsadás stb.) egy bögre tea vagy kávé mellett!
Konzultálj erről velünk!
Megmutatjuk a készítéséhez szükséges technikákat, a tárggyá formálás lehetőségeit. Megismerheted egy tárgy készítésének örömét, amikor egy sík bőrfelület különböző funkciójú használati tárggyá válik.

Bőrtanoda Csapata

A műhelyben lehetőség nyílik minden bőr kedvelő számára, az ipari és hagyományos technikák kipróbálására.  Kellemes, baráti hangulatú helyen van lehetőség a bőrre hangolódni.

Ha többet szeretnél megtudni oktatóinkról akkor kattints az oktató képére.
erika400
Pollák Erika
Alapító, bőrdíszműves

Végiggondolva, hogyan kerültem ezzel a csodálatos, intelligens, nem mindennapi anyaggal kapcsolatba, rájöttem, nem én, hanem a bőr talált meg engem!

dor400
Dékány Dóra
Bőrműves

A BŐR rabul ejtő szépsége, sokszínűsége, lágysága és erőssége magában hordoz minden olyan tulajdonságot, mely észnek – szívnek, s léleknek folyamatos tápláléka.

hajni400
Czákli Hajnalka
Bőrtárgy tervező

A bőrtárgyak tervezésénél gondolkodásmódomat mindig inspirálják a hagyományos bőrműves díszítőtechnikák is, ezek tanulmányozása kimeríthetetlen forrást jelent számomra.

Nézz be a tanodába!
Óbudai Bőrtanoda

Budapest 1036 Bécsi út 67. -1 szint

Telefon

Mobile: +36 20 973 5078

kapcsolat

hello@bortanoda.com

nyitvatartás

Előre egyeztetett időpontban.
Írj vagy telefonálj!

Közösségi kapcsolatok