CZÁKLI HAJNALKA A bőrtárgyak tervezésénél gondolkodásmódomat mindig inspirálják a hagyományos bőrműves díszítőtechnikák is, ezek tanulmányozása kimeríthetetlen forrást jelent számomra.
Czákli Hajnalka Tárgytervező oktató
Iparművész, vizuális és környezetkultúra szakos tanár
V

2001-ben diplomáztam a Magyar Iparművészeti Egyetem (MOME) Bőr szakán. Az itt töltött hat év olyan élményeket és tudást jelentett számomra, ami mind a mai napig meghatározza gondolkodásomat és kapcsolatomat a bőrrel. Az egyetem elvégzését követően, (2002-2004) megkaptam a Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti Ösztöndíjat, amelynek keretében saját lakberendezési tárgyaimat fejleszthettem.

Az ösztöndíjjal egyidejűleg elkezdtem dolgozni a Monogram Bőrdíszmű Kft-nél (2003-2008) mint tervező és modellező. Ez alatt az időszak alatt rengeteg tapasztalatot szereztem a táskatervezés és mintázás területén, ráláthattam a teljes gyártási folyamatra, elmélyíthettem az ipari technológiákra vonatkozó szakmai ismereteimet.

2008-2017 között a Modell Divatiskola tanára voltam, ahol a bőrműves művészeti képzésben taníthattam. Ez az időszak lehetővé tette, hogy a kollégáimmal közösen, a bőrrel való munka mindkét ágát (bőrműves kézi technikákkal, bőrdíszműves ipari technológiákkal) tovább művelhessük és újabb szakmai területekre is bepillanthassunk.

A bőrtárgyak tervezésénél gondolkodásmódomat mindig inspirálják a hagyományos bőrműves díszítőtechnikák is, ezek tanulmányozása kimeríthetetlen forrást jelent számomra. A kiválasztott díszítőtechnikák kortárs tárgyakon való alkalmazása olyan „kézmeleg tárgyak” létrejöttét eredményezik, amelyek átvezetnek a múlt hagyományaiból a jelen tárgykultúrájába.

A sok-sok éves bőrrel való munka azt bizonyította, hogy ez a páratlan alapanyag rengeteg tudást igényel. Még mindíg van mit tanulnom!

Nálunk olyan szakmai fogásokkal fogsz gazdagodni, amivel már a későbbiekben önállóan is képessé válhatsz ezek elkészítésére a tervezéstől a kivitelezésig.

Az itt eltöltött órák után tudják már értékelni, hogy milyen szakmai tudás áll egy-egy tárgy mögött és tudatosabban választhatnak valódi bőr termékeket maguknak.

A bőr
olyan mint az

újjlenyomat
nincs
belőle

két egyforma
Pollák Erika
Órarend

Ide kattintva megnézheted milyen tanfolyamokat és workshopokat indítok.

alkoss a tanodában

Kiknek ajánljuk a bőrtanodát?
Bőrimádoknak, teljesen kezdőktől a haladókig, diplomamunka készítőknek. Szakmabelieknek, akiknek nincs helyük elkészíteni a tárgyaikat. Baráti társaságoknak, akik szeretnek együtt alkotni.
Mit kell hoznod magaddal?
Író és rajz eszközöket, füzetet, no meg kíváncsiságodat és alkotó vágyadat. A többit mi biztosítjuk számodra (szerszámok, anyagok, szakmai segítség stb.) egy bögre tea vagy kávé mellett!
Van egy ötleted, terved?
Megmutatjuk a készítéséhez szükséges technikákat, a tárggyá formálás lehetőségeit. Megismerheted egy tárgy készítésének örömét, amikor egy sík bőrfelület különböző funkciójú használati tárggyá válik.
Jelentkezz egy minta órára februárban!

Bőrtanoda Csapata

Évtizedes szalmai tapasztalattal rendelkező oktatóink szeretnék a bőrdíszműves, bőrtárgykészítő, bőrműves szakmát megismertetni és továbbadni. Tudásunkat a mai igényeknek megfelelő tárgy együttesek készítésével, a hagyományos technikákat alkalmazva mindenki számára elérhetővé tenni. Célunk, hogy visszahozva a kézműves munka becsületét, a kézzel, géppel megtanítsuk saját kezűleg készített használható és tartós tárgyak elkészítését és eközben nagyon jól érezzük magunkat.

Ha többet szeretnél megtudni oktatóinkról akkor kattints az oktató képére.
erika400
Pollák Erika
Alapító, bőrdíszműves oktató

Végiggondolva, hogyan kerültem ezzel a csodálatos, intelligens, nem mindennapi anyaggal kapcsolatba, rájöttem, nem én, hanem a bőr talált meg engem!

dor400
Dékány Dóra
Bőrműves szakoktató

A BŐR rabul ejtő szépsége, sokszínűsége, lágysága és erőssége magában hordoz minden olyan tulajdonságot, mely észnek – szívnek, s léleknek folyamatos tápláléka.

hajni400
Czákli Hajnalka
Bőrtárgy tervező

A bőrtárgyak tervezésénél gondolkodásmódomat mindig inspirálják a hagyományos bőrműves díszítőtechnikák is, ezek tanulmányozása kimeríthetetlen forrást jelent számomra.

Induló képzéseink

Minden ötödik héten indul alapozó bőrdíszműves és alapozó képzés, a haladó tanfolyamok és workshopok mellett, érdemes regisztrálni hírlevelünkre és követni a facebook-on is, hogy ne maradj le az újdonságokról és akciókról
Következő tanfolyamok!
Nézz be a tanodába!
Óbudai Bőrtanoda

Budapest 1036 Bécsi út 67. -1 szint

Telefon

Mobile: +36 20 9 735 078

kapcsolat

hello@bortanoda.com

nyitvatartás

Tanfolyamok ideje alatt.
Kérj időpontot.