1036 Budapest Bécsi út 67. (-1 szint)
TANFOLYAMOK WORKSHOPOK
Következő tanfolyamok
Jelentkező lap

Válasz a legördülő menüből tanfolyamot.
A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

  alkoss a tanodában!

  Kinek ajánljuk a nyitott műhelyt?
  Bőrimádoknak, teljesen kezdőktől a haladókig, diplomamunka készítőknek. Szakmabelieknek, akiknek nincs helyük elkészíteni a tárgyaikat. Baráti társaságoknak, akik szeretnek együtt alkotni.
  Mit kell hoznod magaddal?
  Író és rajz eszközöket, füzetet, no meg kíváncsiságodat és alkotó vágyadat. A többit mi biztosítjuk számodra (szerszámok, anyagok, szakmai tanácsadás stb.) egy bögre tea vagy kávé mellett!
  Konzultálj erről velünk!
  Megmutatjuk a készítéséhez szükséges technikákat, a tárggyá formálás lehetőségeit. Megismerheted egy tárgy készítésének örömét, amikor egy sík bőrfelület különböző funkciójú használati tárggyá válik.
  Jelentkezz egy minta órára februárban!
  Nézz be a tanodába!

  AZ ALAPVETŐ SZERSZÁMOK

  Arra gondoltunk, hogy mielőtt megkezditek az alapozó foglalkozásokat, szeretnénk bemutatni azokat a szerszámokat, eszközöket, amelyeket a foglalkozásokon fogtok használni. Röviden leírjuk, melyiket milyen művelet elvégzésénél alkalmazzuk. Tudnotok kell, hogy a Bőrműves szakmában nagyon sokféle kéziszerszámot használunk, míg a Bőrdíszműves szakmában a gépi használat az elsődleges. Az alapvető szerszámok megléte azonban mindkét területen elengedhetetlen. Aki a régi bőrös szerszámokról többet szeretne tudni, keresse Harsay Ilona BŐR Szerszámos könyvét. Ebben találjuk a különböző bőrös szakmában használatos szerszámok fényképeit, a hozzájuk tartozó magyarázatokkal.

  1. Szabászkés

  A bőranyag minta vagy méret utáni vágására használjuk. Sokféle formáját ismerjük. ( Nyeletlen vagy nyeles suszterkés, cserélhető kés fémtokban)

  2. Gömbölyű ár, tőrár

  Gömbölyű ár, tőrár Jelölésre, lyukak helyének tágítására használjuk. Használunk vékony tőrárt és vastag tőrárt a készítendő lyuk méretétől függően.

  3. Csontkés

  Dörzsölő csont vagy csontnak nevezik. Simításra, szélek feltörésére, fényesítésre, domborításra alkalmazható, nélkülözhetetlen szerszám.

  4. Varrócsikó –KÖSŰ

  A kösü vagy csikó pad, varrószék. Négylábú pad, elején a csikófejjel. A fapofába vagy szorítóba kell rakni varrandó bőranyagot.

  5. Asztali satu

  Az asztalra szerelhető csikófej vagy fapofa, amelynek a két pofája közé a bőranyag munkadarabot beszorítva varrhatunk, fűzhetünk.

  6. Cirkli-körző

  Cirkli álatlában fém körző. Varrásszélesség és a varrás helyének jelölésére használjuk és a bőrtermék szélének egyenletes csíkozására is alkalmas.

  7. Öltésjelölő, rádli

  Tűzőtaraj, varrótaraj. Kézi varrás öltéseinek kijelölésére szolgál. A bőrbe nyomva különböző állású öltésjelöléseket, kisebb vágásokat ejtünk. Ezeket átszúrva varrjuk meg a bőranyagot.

  8. Varróár, szúróár

  Nyeles, 4 élű ár. A rádli nyomát vagy szemmértékre a tárgy méretéhez igazodó öltésekhez szúrjuk át az anyagot. Éles szerszám, használatánál ügyelni kell. Különböző nagyságban léteznek.

  9. Holdkés

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc nunc sapien, ultrices quis arcu id, pellentesque imperdiet ipsum.Lorem ipsum dolor sit amet.

  Induló képzéseink

  Minden ötödik héten indul alapozó képzés, a haladó tanfolyamok és workshopok mellett. Érdemes regisztrálni hírlevelünkre és követni a facebook-on is, hogy ne maradj le az újdonságokról és akciókról
  kérdeznél?
  Ha a tanfolyamokkal vagy bármi mással kapcsolatban kérdeznél az űrlap segítségével megteheted. 
  Óbudai Bőrtanoda

  Budapest 1036 Bécsi út 67. -1 szint

  Telefon

  Mobile: +36 20 9 735 078

  kapcsolat

  info@bortanoda.com

  nyitvatartás

  Tanfolyam ideje alatt.
  Kérj időpontot!